فرهنگی هنری

4 عنصر ثبت اقدامات حفاظتی در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو

کمیته بین‌دولتی برای حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس، طی نشست سالانه خود که از 13 تا 18 دسامبر به صورت آنلاین برگزار شد، چهار عنصر را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو که نیاز به حفاظت فوری دارند و 39 عنصر را در فهرست نمایندگی فرهنگ ناملموس ثبت کرد.بهترین دندانپزشک ها در تهران

کمیته بین دولتی به ریاست Punchi Nilame Meegaswatte، دبیرکل کمیسیون ملی سریلانکا برای یونسکو، چهار پروژه را به فهرست اقدامات حفاظتی خوب اضافه کرد و 172000 دلار از صندوق میراث فرهنگی ناملموس به پروژه حفاظتی ارائه شده توسط مغولستان 1164 دلار اختصاص داد. به پروژه ای در جیبوتی و 266000 دلار دیگر برای پروژه ای در تیمور شرقی.

برای اولین بار در سال جاری، کمیته بین دولتی تصمیم گرفت عناصری از کنگو، دانمارک، ایسلند هائیتی، جمهوری فدرال میکرونزی، مونته نگرو، جمهوری دموکراتیک کنگو، سیشل و تیمور شرقی را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت کند. 630 عنصر از 140 کشور.روشهای کاهش درد پریود در منزل

نوشته‌های ثبت اقدامات حفاظتی خوب:

  • فیلیپین 

مدرسه سنت های زندگی (SLT)

در سال 1995، کمیسیون فرعی جوامع فرهنگی و هنرهای سنتی کمیسیون ملی فرهنگ و هنر – آژانس اصلی که موظف به حفظ، ترویج و توسعه فرهنگ و هنر فیلیپین است – نیاز به محافظت از دانش و شیوه های سنتی را در برابر سرعت تایید کرد. کاهش ارزش فرهنگی این امر راه را برای برنامه مدرسه سنت‌های زنده هموار کرد که شامل مراکز یادگیری غیررسمی و تحت مدیریت جامعه است که در آن پزشکان می‌توانند دانش، میراث فرهنگی ناملموس، مهارت‌ها و ارزش‌های جوامع خود را به نسل‌های جوان منتقل کنند.

  • قرقیزستان 

بازی های عشایری، کشف مجدد میراث، جشن گرفتن تنوع

میراث فرهنگی مردم قرقیزستان به طور ذاتی با سبک زندگی عشایری مرتبط است. با این حال، در دوران اتحاد جماهیر شوروی، که با بی تحرکی اجباری همراه شد، بسیاری از عناصر از جمله بازی های سنتی در معرض خطر قرار گرفتند. تمرین‌کنندگان بازی‌های سنتی و حاملان دانش اولین نشست بزرگ خود را در سال 2007 برگزار کردند تا در مورد چالش‌های فعلی و حفاظت از نیازهای بازی‌های سنتی عشایری بحث کنند. این بحث ها برنامه بازی های عشایری: کشف مجدد میراث را شکل داد که بر مستندسازی و شناسایی تنوع بازی های سنتی در نقاط مختلف کشور متمرکز بود.

  • جمهوری اسلامی ایران 

برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران

با ظهور تکنولوژی، سنت خوشنویسی ایرانی به تدریج رو به افول نهاد. بنابراین حفاظت از سنت خوشنویسی ایران در دهه 1980 به یکی از دغدغه های اصلی تبدیل شد و برنامه ای ملی برای این منظور توسط سازمان های مردم نهاد با همکاری دولت تدوین شد. این برنامه با هدف گسترش آموزش های عمومی غیررسمی و رسمی در زمینه خوشنویسی، انتشار کتاب و جزوه، برگزاری نمایشگاه های هنری و توسعه برنامه های درسی دانشگاهی و در عین حال ترویج استفاده مناسب از سنت خوشنویسی متناسب با شرایط زندگی مدرن انجام شد.

  • کنیا 

داستان موفقیت در ترویج غذاهای سنتی و حفاظت از غذاهای سنتی در کنیا

در کنیا، غذاهای سنتی در معرض تهدید بود. کنیا در سال 2007 با درک این موضوع که کاهش تنوع غذایی و دانش پیامدهای جدی بر سلامت و ناامنی غذایی و تغذیه ای خواهد داشت، متعهد شد از اقدامات مرتبط محافظت کند. دو ابتکار اصلی با همکاری دانشمندان و جوامع راه اندازی شد. اولی شامل فهرست‌بندی غذاهای سنتی و موارد استفاده از آنها بود و دومی شامل همکاری با مدارس ابتدایی برای شناسایی و فهرست‌بندی غذاهای سنتی بود. هر دو ابتکار منجر به فعالیت های مرتبطی شده است که به طور مستقل توسط نهادهای محلی انجام می شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا