فرهنگی هنری

غذاهای معروف ترکیه

ترکیه یک کشور فراقاره‌ای است که بخش عمده‌ی آن در آناتولی در غرب آسیا و بخش کوچکی از آن در بالکان در اروپای جنوب شرقی قرار دارد. ترکیه از شمال با دریای سیاه، از شمال شرقی با گرجستان، از شرق با ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ایران، از جنوب شرقی با عراق و سوریه، از جنوب با دریای مدیترانه، از غرب با دریای اژه و از شمال غربی با یونان و بلغارستان مرز مشترک دارد. ترکیه همچنین دو تنگهٔ راهبردی بسفر و داردانل را در اختیار دارد.

منبع

ترکیه یک جمهوری سکولار، واحد و پارلمانی است که تحت نظام رئاسی حاکم می‌شود. پایتخت ترکیه آنکارا است و بزرگ‌ترین شهر آن استانبول است. جمعیت ترکیه براساس سرشماری سال ۲۰۲۰ حدود ۸۳ میلیون نفر بوده و ترک‌ها اکثریت جمعیت را تشکیل می‌دهند. مذهب رسمی کشور ترکیه اسلام است و بیشتر مسلمانان ترک‌ها سنّی هستند. زبان رسمی کشور ترک‌ها زبان تُرکِ استانبولِ است.

تاریخ ترک‌ها به قرون قبل از مسح مسيح برمي‌گردد. تُرك ها به عنوان يك قوم كوچ نشين در آسياي ميانه به وجود آمده‌اند. در سده‌های نخستین مسيح، ترك ها در جنوب و جنوب شرقی (آسياي صغير) حِكومت های بزگي را بنياد نهادند. در سده‌های پایانى قرون وسطى، تُرك ها به سوى غرب و شمال غرب آسياي صغير و بخش هایى از اروپا حركت كردند و امپراتوری عثمانی را بنياد نهادند. پس از شکست عثمانی‌ها در جنگ جهانی اول، ترکیه مدرن تحت رهبری مصطفی کمال آتاترک در جنگ استقلال ترکیه بنیان‌گذاری شد.

ترکیه یک کشور صنعتی و بازاری است که دارای یک اقتصاد پویا و متنوع است. ترکیه عضو ناتو، سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل متحد، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، سازمان تجارت جهانی و گروه ۲۰ است. ترکیه همچنین یک کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است. ترکیه دارای فرهنگ و هنر غنی و متنوع است که تحت تأثیر فرهنگ‌های باستانی، اسلامی، اروپایی و مدرن قرار گرفته‌است.

اطلاعات بیشتر

غذاهای ترکی

ترکیه کشوری است که غذاهای خوشمزه و متنوعی دارد. برخی از غذاهای معروف ترکیه عبارتند از:

  • دونر کباب، گوشت چرخ کرده که روی یک سیخ گردانده می شود و با نان، سس و سبزیجات سرو می شود.
  • لاهماجون، نان نازک و ترد که روی آن گوشت چرخ کرده، فلفل، پیاز و گوجه فرنگی پخته می شود.
  • مانتی، توپ های کوچک خمیر پر از گوشت چرخ کرده که با ماست و سس گوجه فرنگی سرو می شود.
  • بالیک اکمک، ساندویچ ماهی کبابی با پیاز و سالاد.
  • بورک، نان لایه لایه پر از پنیر، گوشت، سبزیجات یا دلمه.
  • باشه، چند تا غذای خوشمزه و غیر معروف ترکیه را برای شما معرفی می کنم:
  • ایچلی کوفته، توپ های گوشت چرخ کرده که درون آن ها مغز گردو، پیاز و سبزیجات قرار دارد.
  • کوزالاک، مانتی با مرغ و بادمجان که با ماست و سیر سرو می شود.
  • سارما بادمجان، بادمجان های قلمی که با گوشت چرخ کرده و سبزیجات پر شده و در سس گوجه فرنگی پخته می شود.
  • تریلیچه، کیک اسفنجی که با سه نوع شیر (شیر خامه ای، شیر خشک و شیر نارگیل) خیسانده شده و با سس کارامل تزئین می شود.

https://www.cnn.com/travel/article/best-turkish-foods/index.html

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا